Om Coachen

Om HollywoodCoachen, Christian Magdu (for English, click here):

Headshot with name black border

Christian började sin bana som professionell skådespelare direkt efter gymnasiet när han 1997 åkte på Sverige-turné med Musik i Väst och enmansföreställningen Europa 1697. Efter teaterutbildningar på bl a Wendelsberg och Skara Skolscen samt ett dussintal teateruppsättningar runtom i Sverige (bland andra Falkenberg, under Gun Jönsson) så gjorde han sin filmdebut som en av huvudrollerna i Warner/Sandrews-filmen Camp Slaughter 2004.  Detta ledde vidare till arbeten med den Kristallbjörnen-vinnande Aldrig en Absolution och tv-serier såsom Beck och Oskyldigt Dömd. För filmpubliken är Christian kanske mest känd som Martin från filmen Prinsessa, där han även jobbade bakom kameran med rollsättare och därigenom fick stor insikt i casting-processen.

Christian Magdu som Zbigniew Barczyk Oskyldigt Domd Sasong 2

I USA har Christian spelat teater i Hollywood, jobbat på amerikanska TV-serier för Animal Planet, HBO och Sundance, hyllats för sin komiska insats i Illeana Douglas Easy to Assemble och varit en aktiv medlem av The Academy of Television Arts and Sciences (Emmy-galan) samt Screen Actors Guild (SAG), där han bl a hållit i paneler om att skapa eget material för webben. Han har också studerat och aktivt coachat med flera av de stora Hollywood-lärarna som Howard Fine (Uta Hagens elev, en av de främsta inom Method Acting), Scott Sedita, Adam Wilhite (Warner Loughlin) och Jamison Haase som är en av SAGs On Camera-experter och coacher.

Christian Magdu och Ines Garcia-Romero i EASY TO ASSEMBLE

Han representeras av agenter och managers internationellt, bl a Agenterna i Stockholm och Zero Gravity Management (med klienter som Kellan Lutz, Clive Barker och Tobe Hooper) i Los Angeles.

Vill du läsa mer om Christian Magdu och se filmklipp och bilder ifrån hans karriär, gå till www.christianmagdu.com.

HollywoodCoachen är en del av Nordic Creative Group. Företaget innehar F-skatt.