BUSINESS

Att förstå att skådespeleri och underhållning också är ett professionellt yrke, är skillnaden mellan glad amatör och välbetald skådespelare

BUSINESS

AGENT + MANAGER – hur skaffar jag mig representation? Behöver jag båda? Vad är det för skillnad på dessa två och hur fungerar det internationellt?

GLOBAL ARTIST – hur kan jag nå ut och söka jobb i hela världen? Måste jag bo i Stockholm eller Los Angeles? Vad är att ”sätta sig själv på tape/band” och hur gör jag det bäst?

ANSIKTSBILD (HEADSHOT) + SHOWREEL – dina viktigaste redskap för att bli påtänkt för casting och professionell representation. Vad är en bra ansiktsbild? Hur lång ska en showreel vara? Vad tittar filmfolk aktivt efter internationellt?

UNDERHÅLLNINGSBRANSCHENS PYRAMID – vad gör ex en Producent rent praktiskt (för film och TV)? Behöver jag känna till någon annan än regissören? Vem har möjligheten att anställa mig som skådespelare?

NÄTVERKANDE / KONTAKTER – vad är att nätverka/mingla och knyta kontakter på riktigt? Hur kan man göra det roligt istället för skrämmande?

PRÖVA LYCKAN I HOLLYWOOD – Vad behövs för att få jobba och bo i USA, är det verkligen möjligt? Vad innebär det att bygga en karriär i Hollywood?

SKÅDESPELARE AB – varför lite struktur och enkelt ”småföretags-tänkande” kan sätta dig långt före den stora massan skådespelare, som går omkring och hoppas på att ”vinna lotteriet”.

MÅL ENLIGT HOLLYWOOD-MODELLEN – vad är skillnaden på ett konkret mål och en omfattande vision? Lär dig jobba med konkreta mål, målsättning och tillvägagångssätt. Släpp oro, förvirring och ångest genom att att sätta upp mål du faktiskt kan styra över.